ripley kruising stafford pup 4/5 maanden oud

Ga naar beneden

ripley kruising stafford pup 4/5 maanden oud

Bericht van denise op do 16 jun 2011 - 6:45

Naam: Ripley


Rasgroep: Dogachtigen en Berghonden
Ras: Kruising stafford
Leeftijd: Pup
Geslacht: Teef
Kleur: Bruin/wit


Kan bij andere honden: Ja
Kan bij Katten: Ja
Kan bij kleine kinderen: Onbekend
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan alleen thuis zijn: Onbekend
Kan mee in de auto: Ja


Omschrijving:

Omdat Ripley gevonden is kennen wij haar achtergrond niet. Ze is een kruising Stafford x Herder van 4 ŕ 5 maanden oud. Als pup is haar rechter schouder gebroken geweest waardoor ze mank loopt. Ze lijkt hier echter weinig last van te hebben maar zal altijd mank blijven lopen. Op dit moment hoeft er niets aan te gebeuren, maar misschien dat het in de toekomst wel nodig kan zijn.

Naar mensen toe is Ripley heel sociaal. Ze vind het heerlijk om te knuffelen, het liefst kruipt ze bij je op de bank. Andere honden benaderd ze vriendelijk, vaak een beetje te dominant maar ze is ook een beetje onzeker als ze haar willen besnuffelen. Als het ijs eenmaal gebroken is vind ze het heerlijk om met andere honden te ravotten.

Ripley leert snel en is goed zindelijk. Ze loopt al redelijk goed aan de lijn, komt goed op commando en kent verder de commando’s “zit”, “af”, “ in de mand” en “blijf”. Ze heeft geen voernijd en heeft geleerd dat ze pas mag eten als ze daarvoor toestemming krijgt. Verder is ze behoorlijk onverstoorbaar en doen het stadsverkeer of harde geluiden haar niet zo veel.

Deze pup is ondanks haar leeftijd wel duidelijk een dominant hondje en heeft behoorlijk wat pit. Ripley is een echte Stafford maar ze heeft absoluut geen harde hand nodig, wel een consequente baas. Het liefst iemand die ervaring heeft met deze kruising en die haar helpt een lieve sociale Stafford mix te zijn.Ripley kan alleen thuis zijn, heeft al kennis gemaakt met kinderen en heeft geen problemen met katten. Ook de dieren van de kinderboerderij vind zij niet erg interessant.

Ripley verblijft niet in het asiel maar bij een pleeggezin.

Voor informatie of een afspraak neem contact op met Dierentehuis de Hof van Ede.

De.Hof.van.Ede
Verlengde.Arnhemseweg.142
6718SM EDE-GLD
http://ede.dierenbescherming.nl/

Telefoon: 0318 612 705

Email: dehofvanede@planet.nl
avatar
denise
Trouwe bull
Trouwe bull

Aantal berichten : 473
Leeftijd : 30
Woonplaats : den helder
Registration date : 24-12-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum