12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Ga naar beneden

12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Miguel op za 21 aug 2010 - 23:16

Hoi,
Eerst en vooral Chico is een super lieve bull en springt al door een band, over een balkje, kent de commando's "zit" en "kom" en pootje geven lukt ook al half. (helaas moeten we nog altijd wachten om naar hondeschool te gaan doordat hij z'n entingen niet kan krijgen wegens antibiotica kuur.)Ook het woordje "neen" heeft al een behoorlijk effect.

Zoals ik al in een eerder topic had vermeld gaan wij zo te werk...
Als Chico z'n uurtje krijgt en overal eens gaat op bijten, waarschuwen we hem met "Chico neen!" en duwen ze snuit weg van tgeen hij op bijt. Dit doen we zo'n 3 to 5 keer... heeft het geen effect krijgt hij een time-out in een speciaal voorziene bench daarvoor in andere kamer. (tussen de 5 en 10 min).
We hebben echt het gevoel dat dit werkt en zien elke dag verbetering.
Zijn slaap bench staat in de woonkamer in die gebruikt hij ook als mand en verblijft hij ook in als we niet thuis zit.(daar maakt hij geen probleem van.)

Maar nu sinds 2 dagen heeft hij al 2x in z'n "time-out bench" gepoept en geplast en eet ook de uitwerpselen op.
Toen ik het zag heb ik heb ik de deurr weer dicht gedaan en hem zo nog 10min laten zitten, maar weet niet of dit de goede manier is.
Hij wordt nooit gestraft als hij binnenshuis z'n behoefte doet, maar wordt beloond als hij dit buiten doet...
opgebied van poepen kan ik zeggen dat hij al zindelijk is/wordt want dat gebeurt zelden nog binnen en buiten komt hij ook zelf om z'n snoepje vragen na het poepen. plassen is een ander verhaal, maar wordt aan gewerkt.

Hij moet ook als hij een been krijgt... dit opeten in z'n "slaap bench" en dit deed hij altijd, als hij er even uitkwam dan moest ik maar z'n naam roepen en hij ging met z'n been terug in z'n bench.
Gisteren kwam hij terug met z'n been uit z'n bench en ging er niet in dus ik wil z'n beentje afnemen om terug te geven in z'n bench(zoals hij het weet) maar hij gromde weer enorm aggresief. Ik heb hem dan ook terug bij z'n nekvel genomen en zo van de grond getilt, maar hij bleef maar door doen. Toen heb ik hem met z'n nek tegen de grond geduwd maar het duurde zeker 60sec tegen dat hij zich overgaf. Toen hij zich overgaf ben ik weggegaan van hem en hem een tijdje genegeerd.
Normaal wou ik hem nog een time-out geven maar was bang dat ik de onderdanigheid zou bestraffen en niet het feit dat hij z'n been niet wou afgeven.

Bij het eten vanmorgen hetzelfde... Chico was met z'n pot eten de keuken aan het dweilen en ik wou gewoon hem tegenhouden om ze pot terug van onder de rand van de keukenkast te halen en hij reageerde weer zéér aggressief. Hij bijt niet maar laat zich wel goed kennen... weer hetzelfde liedje... Het woord overgave kent hij niet zo goed... dat duurt wel een tijdje tegen dat hij stopt met grommen en lelijk doen.

Ook als er bezoek komt... test hij op alle vlakken. Ik heb nu de opdracht gegeven aan m'n bezoek om de hond niet meer te begroeten (wij doen dit ook niet) als ze binnenkomen en ook niet spelen met hem.
Ik weet niet of dit een probleem kan geven naar socialisatie toe, maar doordat mensen een pup super schattig vinden moeten iedereen eens stoppen en aaien. Ik liet dit toe omdat ik dacht van... tjah das goed voor z'n "socialisatie" maar deze "pup" blijft niet schattig (in andere mensen hun ogen) en doordat iedereen hem wil aaien wil hij nu naar elk mens toe springen. En wat ze zelf creeren zullen ze me later kwalijk nemen. Dus nu wil ik niet dat mensen op straat Chico nog aaien.


Voor de rest een super lieve bull... Z'n antibiotica kuur is bijna over en ziet er zo goed als genezen uit(geen snot meer in de neus, zelden nog hoesten).
Ook plak ik z'n oortje al een paar dagen met "breath right nasal strips" das zijn plakkers tegen het snurken(zonder medicatie in verwerkt) dit plak ik in de binnenkant van z'n oor waardoor ze oortje zonder plakker ook al blijft staan (zelf een hele dag).

Ik weet dat ik nogal veel negatieve punten heb opgnoemd, maar wou het ergens kwijt.

groetjes
avatar
Miguel
Wennende bull
Wennende bull

Aantal berichten : 124
Leeftijd : 32
Woonplaats : Blankenberge, België
Registration date : 04-08-10

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van mikarick op zo 22 aug 2010 - 0:39

Ik lees niet echt dominantie,maar meer een pup die heel duidelijk niet heeft meegekregen hoe het hoort en die nu aan het uitproberen is met grommen. Dat poepen en plassen in de bench met een time-out is puur een vorm van protest. Laat hem zonder iets te zeggen iets langer in de bench zitten (dus niet meteen los als hij het heeft gedaan) en als hij er uit mag, dan niet de bench schoonmaken waar hij bij is. Geef hem voorlopig even geen been en ga zijn brokjes 1 voor 1 uit je hand voeren. Brokjes in zijn etensbak, jij houd die vast en pakt dan steeds 1 brokje die je aan hem geeft. Kost je een kwartiertje, maar zo leert na hij na een paar dagen dat je te vertrouwen bent met zijn eten en zijn voerbak. Niet na een paar dagen stoppen, maar blijf dit een paar weken volhouden. Als dit goed gaat, dan ga je hem na een paar dagen een been geven, maar die hou je zelf vast terwijl hij ermee bezig is. Na een kwartiertje, geef je hem iets ander zoals een koekje of leuk speeltje en ruim je het been/bot weer op.


Laatst aangepast door mikarick op zo 22 aug 2010 - 0:42; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
mikarick
Bekende bull
Bekende bull

Aantal berichten : 262
Leeftijd : 49
Woonplaats : Hoorn nh
Registration date : 29-08-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Pauline op zo 22 aug 2010 - 0:40

ten eerste doe je, of eigenlijk doen jullie het goed.
met geduld en volhouden komt het 'vervelende' gedrag wat hij nu vertoont ook goed, dat gaat voorbij.
Je heb alleen even meer geduld nodig, maar met doorzetten gaat het helemaal goed komen.
Chicco heeft alleen een andere start gehad, en dat bedoel ik niet negatief als een aanval, het is gewoon een vaststaand feit.
Waar de meeste puppen dingen leren voor ze bij een eigenaar komen heeft Chicco dit niet geleerd en gaat die dingen nu leren.
Het 'zeker weten' dat er voldoende voer is voor hem heeft hij niet geleerd, dus gaat nog extreem verdedigen. Dat gedrag gaat voorbij met geduld, hij weet straks dat er altijd voer is voor hem. Het kan best zijn dat hij apart van zijn broertje gezet is omdat het steeds 'knokken' was om voer.
Ook wat je zegt hij heeft geen grens naar mensen begroeten. Het nu weghouden en niet laten aaien gaat niet ten koste van socialisatie. Als ie de mensen ziet en ruikt is dat genoeg. Je hebt er namelijk niets aan als een pup 3 maal een aai accepteert en bij de 4e aai hapt. Dan eindigt iedere keer aaien in een negatief eind. Veel beter om nu niet te laten aaien dan.

Dus je/jullie doen het goed, nog een poosje doorzetten en het komt echt helemaal goed
avatar
Pauline
Admin
Admin

Aantal berichten : 5937
Leeftijd : 56
Woonplaats : West-Friesland NH
Registration date : 01-10-08

http://www.debullterrier.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Miguel op zo 22 aug 2010 - 1:14

mikarick schreef:Ik lees niet echt dominantie,maar meer een pup die heel duidelijk niet heeft meegekregen hoe het hoort en die nu aan het uitproberen is met grommen. Dat poepen en plassen in de bench met een time-out is puur een vorm van protest. Laat hem zonder iets te zeggen iets langer in de bench zitten (dus niet meteen los als hij het heeft gedaan) en als hij er uit mag, dan niet de bench schoonmaken waar hij bij is. Geef hem voorlopig even geen been en ga zijn brokjes 1 voor 1 uit je hand voeren. Brokjes in zijn etensbak, jij houd die vast en pakt dan steeds 1 brokje die je aan hem geeft. Kost je een kwartiertje, maar zo leert na hij na een paar dagen dat je te vertrouwen bent met zijn eten en zijn voerbak. Niet na een paar dagen stoppen, maar blijf dit een paar weken volhouden. Als dit goed gaat, dan ga je hem na een paar dagen een been geven, maar die hou je zelf vast terwijl hij ermee bezig is. Na een kwartiertje, geef je hem iets ander zoals een koekje of leuk speeltje en ruim je het been/bot weer op.

Qua poepen en plassen deed ik idd zonder iets te zeggen de deur terug dicht en liet hem 10 min daar zo zitten.
Ik kuis ook de bench uit met de deur dicht zodat hij dit niet ziet... maar het is wel onvermijdelijk dat ik met water en spons en veel keukenrol heen en weer moet lopen(wat hij wel ziet en ruikt). Ook ben ik wel verplicht nadien zijn poten en onderbuik met een lauw washandje te wassen want in de time-out bench ligt letterlijk niks dus alles loopt over de ijzeren plaat en hij loopt/zit/ligt daar in.

Ik voer Duck(vers vlees), veronderstel dat ze pot vasthouden tijdens het voer ook zal helpen?
De tip met het been vindt ik een goed idee en zal dit zeker toepasssen... bedankt!

groeten
avatar
Miguel
Wennende bull
Wennende bull

Aantal berichten : 124
Leeftijd : 32
Woonplaats : Blankenberge, België
Registration date : 04-08-10

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Miguel op zo 22 aug 2010 - 1:56

Pauline schreef:ten eerste doe je, of eigenlijk doen jullie het goed.
met geduld en volhouden komt het 'vervelende' gedrag wat hij nu vertoont ook goed, dat gaat voorbij.
Je heb alleen even meer geduld nodig, maar met doorzetten gaat het helemaal goed komen.
Chicco heeft alleen een andere start gehad, en dat bedoel ik niet negatief als een aanval, het is gewoon een vaststaand feit.
Waar de meeste puppen dingen leren voor ze bij een eigenaar komen heeft Chicco dit niet geleerd en gaat die dingen nu leren.
Het 'zeker weten' dat er voldoende voer is voor hem heeft hij niet geleerd, dus gaat nog extreem verdedigen. Dat gedrag gaat voorbij met geduld, hij weet straks dat er altijd voer is voor hem. Het kan best zijn dat hij apart van zijn broertje gezet is omdat het steeds 'knokken' was om voer.
Ook wat je zegt hij heeft geen grens naar mensen begroeten. Het nu weghouden en niet laten aaien gaat niet ten koste van socialisatie. Als ie de mensen ziet en ruikt is dat genoeg. Je hebt er namelijk niets aan als een pup 3 maal een aai accepteert en bij de 4e aai hapt. Dan eindigt iedere keer aaien in een negatief eind. Veel beter om nu niet te laten aaien dan.

Dus je/jullie doen het goed, nog een poosje doorzetten en het komt echt helemaal goed

Hoi,
Het is leuk om te horen dat ik/wij Wink het goed doen... soms begin je te twijfelen aan jezelf of je wel juist reageert.
Het is de belangrijkste fase van Chico's leven op gebied van leren en aanpassen vandaar dit o zo belangrijk is dat dit nu op een goede manier aangeleerd wordt en wij geen fouten willen maken. En door z'n ziekte kan hij ook nog niet naar de hondenschool want wij dachten vanaf het begin van zijn opvoeding hulp en raad te krijgen van de hondenschool waar we ons liet inschrijven.
Idd Chico zat appart omdat hij met z'n broertje ruzie maakte als het tijdens het eten was weet ik niet.
Na alles een op een rijtje te zetten zouden wij nooit meer dezelfde fout maken als we deden toen we Chico gingen halen bij
http://www.animals-express.com/.

Op de site stond 620 euro maar toen wij daar aankwamen was het 750euro zonder stamboom.
Ze hebben ons een halsband en lijn aangesmeerd die toen we thuiskwamen op het kleinste nog altijd véél te groot was met resultaat dat we direct nog naar de dierenwinkel mochten achter een puppy lijntje en halsband want de lijn had een overdreven grote ijzeren haak om aan de halsband te bevestigen(kon niet op het woord komen ^^)
Chico was 3 dagen later ziek... met resultaat 2 extra bezoeken aan DA en 2 spuiten antibiotica + siroop + zwaardere antibioticakuur in pillen vorm. (150 eur DA waarvan 90eur wegens ze ziekte.)
Ook ze oortje waar nooit niemand naar gekeken heeft!

Het gaat me niet om het geld te doen hoor want Chico wordt rot verwent en das met alles plezier ik wou hier alleen maar mee zeggen dat we 870 eur betaalt hebben voor een pup uit Slovakije zonder enige vorm van bewijs dat dit een ras echte engelse bull terrier is.
En die 100% zeker totaal nog geen "socialisatie" gehad heeft voor hij bij ons kwam.
Wij zijn super blij met Chico en zien elke dag verbetering in z'n gedrag maar mocht hij binnen een jaar of 2 een vrouwtje krijgen dan zouden wij alle tijd van de wereld nemen en zodat we vanaf de geboortje al af en toe een kijkje kunnen komen nemen om te zien hoe alles verloopt en vanaf het mogelijk is kennis te maken met de pups. (maar das voor later ^^)
We zullen zeker volhouden, zeker nu we weten dat we goed reageren...

groeten

avatar
Miguel
Wennende bull
Wennende bull

Aantal berichten : 124
Leeftijd : 32
Woonplaats : Blankenberge, België
Registration date : 04-08-10

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van mikarick op zo 22 aug 2010 - 4:14

Miguel schreef:
Ik voer Duck(vers vlees), veronderstel dat ze pot vasthouden tijdens het voer ook zal helpen?
De tip met het been vindt ik een goed idee en zal dit zeker toepasssen... bedankt!

groeten
Ja hoor, zo kan je dat ook doen, maar wel bij elke maaltijd die je hem geeft. Lekker op de grond gaan zitten en dan roep je hem bij je.Let er wel op dat hij naar jou toe moet komen en niet jij naar hem. Ondertussen zachtjes en rustig praten terwijl hij aan het eten is, zo stel je hem gerust.
Jullie doen het hartstikke goed hoor en dat blijkt alleen al aan het feit dat jullie lekker om raad vragen. Al heb je nog zoveel ervaring met honden, dan kom je nog regelmatig voor dingen te staan waar je raad en tips voor nodig hebt (kijk maar naar mij ) lol!
avatar
mikarick
Bekende bull
Bekende bull

Aantal berichten : 262
Leeftijd : 49
Woonplaats : Hoorn nh
Registration date : 29-08-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Jolanda Smits op zo 22 aug 2010 - 8:05

Ik sluit me bij de dames aan ,jullie doen het harstikke goed. afro

_________________
avatar
Jolanda Smits
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 4255
Leeftijd : 51
Woonplaats : almelo
Registration date : 12-01-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Inge Karssen op zo 22 aug 2010 - 23:52

Ja inderdaad jullie doen het goed ga zo door en de aanhouder wint.
Het is en blijft een bull natuurlijk en die kunnen koppig zijn maar dan moet jij net iets meer koppiger zijn. afro

Inge Karssen
Trouwe bull
Trouwe bull

Aantal berichten : 450
Leeftijd : 43
Woonplaats : Beverwijk
Registration date : 14-09-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van mikarick op di 31 aug 2010 - 1:20

Hoe gaat het nu met Chico?
avatar
mikarick
Bekende bull
Bekende bull

Aantal berichten : 262
Leeftijd : 49
Woonplaats : Hoorn nh
Registration date : 29-08-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Miguel op vr 3 sep 2010 - 7:27

mikarick schreef:Hoe gaat het nu met Chico?

Hoi,
Het gaat prima met Chico, zoals je op m'n avatar kan zien is hij al behoorlijk gegroeid.
We moesten wel antibiotica doorgeven totdat de hoest echt volledig over is en hij hoest wel af en toe nog es... m.a.w. nog altijd geen hondenschool. Hij is nu toch al 3 maand half had had daar graag vroeg mee begonnen.
Qua grommen en dominantie gebeurt dit af en toe nog es bij m'n vriendin als ik even weg ben (zelf effe naar andere kamer is al genoeg) maar bij mij nooit meer. Ik ben veel strenger dan zij maar raar maar waar Chico komt altijd vleien bij mij en overal waar ik ga zitten komt hij aan m'n voeten liggen of in de buurt terwijl ik dacht dat hij mij minder graag zou hebben doordat ik harder ben voor hem.
Hij is echt een super clown het is soms echt lachen hoe hij doet.

Het is alleen verschrikkelijk hoe rond sommige mensen kunnen zijn... ik erger mij er zo aan als je op straat aan het wandelen bent en mensen beginnen achter je zo'n lok geluidjes te maken omdat ze dat leuk vinden dat de pup dan zo met z'n staart kwispelt. Mja Chico wil dan natuurlijk naar die mensen toe... met een ergerende blik naar die mensen toe probeer je dan je hond terug met z'n aandacht op het wandelen te houden, maar nee hoor ze moeten maar door doen... dan stop je maar houdt de hond kort bij je en laat ze passeren en zeg duidelijk" Chico Neen" als hij tegen ze aan probeert te springen... Denk je van pff kan ik eindelijk terug op het gemak wandelen... want elk mens had nu toch al gesnapt dat ze me hond afleiden en ik dit niet echt waardeer. Nee hoor 30 sec later moeten ze weer paar keer omkijken en zo'n geluidjes maken...
Moet ik uiteindelijk zelf zeggen van "kan je dat alstublieft laten, je leidt me hond af" kijken ze je dan met een verbaasd gezicht aan.


avatar
Miguel
Wennende bull
Wennende bull

Aantal berichten : 124
Leeftijd : 32
Woonplaats : Blankenberge, België
Registration date : 04-08-10

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Jolanda Smits op vr 3 sep 2010 - 10:42

Hey,wat zien ik???
Staan allebei de oortjes???

_________________
avatar
Jolanda Smits
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 4255
Leeftijd : 51
Woonplaats : almelo
Registration date : 12-01-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Miguel op vr 3 sep 2010 - 13:07

jup,
Ze gaan niet meer liggen... wat zijn we blij dat het oortje goedgekomen is.
We hebben het wel een weekje getaped met breath right natal strips.
Dat zijn plakkers tegen het snurken die je normaal op je neus moet plakken waardoor je neus wordt opengetrokken en je beter kan ademen. je zag het zelf niet zitten in ze oor.
Dit zijn plakkertjes zonder medicatie toegevoegd ofzo.
Maar nu staan ze beide oren recht zonder te plakken.
Sedert ik duck voer is hij serieus beginnen verdikken en groeien en ziet hij er veel gezonder uit.
avatar
Miguel
Wennende bull
Wennende bull

Aantal berichten : 124
Leeftijd : 32
Woonplaats : Blankenberge, België
Registration date : 04-08-10

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van linny27 op vr 3 sep 2010 - 20:10

super dat het met oortje helemaal goed is gekomen..
en is idd flink gegroeid zeg

_________________
avatar
linny27
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 3118
Leeftijd : 37
Woonplaats : enschede
Registration date : 03-10-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van lipmans op vr 3 sep 2010 - 23:38

't Wordt (en is) een heerlijk ventje om te zien! afro
avatar
lipmans
V.I.B. very important bull
V.I.B. very important bull

Aantal berichten : 1518
Leeftijd : 40
Woonplaats : Burgum, Friesland
Registration date : 13-12-08

http://www.burgstaff.webs.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Jolanda Smits op za 4 sep 2010 - 0:19

Super afro
Hij ziet er goed uit,wordt een mooie bull.
En bij zo`n mooie jongen,horen heel veul foto`s lol!

_________________
avatar
Jolanda Smits
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 4255
Leeftijd : 51
Woonplaats : almelo
Registration date : 12-01-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 12 weken en behoorlijk dominant... normaal?

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum